Ekonomi

Yeşil inşaat teknolojilerine yatırımın artırılması

Rapor, son 5 yılda dünya çapında yeşil inşaat teknolojisine yaklaşık 4,5 milyar dolar yatırım yapıldığını gösteriyor. 2017 ile 2022 arasında 452’den fazla sözleşmede karbondan arındırılmış mimarlık, mühendislik ve yeşil inşaata odaklanan şirketlere 4,5 milyar dolardan fazla erken aşama sermaye yatırıldı.

Londra, inşaat dünyasını karbondan arındırmak için tasarlanan yeşil inşaat teknolojisinin en büyük yatırımcılarından biridir ve onu San Francisco, Tel Aviv, Los Angeles, Oakland, Vancouver, Las Vegas, Paris, Zürih ve Oslo izlemektedir.

A/O PropTech’in kurucusu Gregory Dewerpe, geliştiricilerin ve mülk sahiplerinin bina yapılarında biyo-bazlı cihazları ve döngüsel ekonomi ilkelerini benimsemeleri durumunda şehirlerin karbon yutağı olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. “2050 yılına kadar, küresel inşaat alanında Amazon yağmur ormanlarındaki karbonun beşte dördüne eşdeğer 60 gigaton karbondioksit depolanabilir” dedi. Yapılı çevrenin karbon salınımına en büyük katkı sağlayan unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Dewerpe, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğine dair dünya çapında artan bir kabul olduğunu sözlerine ekledi. Dewerpe, raporun sonuçları hakkında şu bilgileri verdi: “Bütün bu yeni teknolojiler, yapılı çevrenin genel etkisini azaltmada rol oynayabilir. Küresel olarak, hızlı kentleşme ve konut kıtlığı şehirlerimizin ve kentsel alanlarımızın iklim üzerindeki etkisini artırıyor, bu nedenle sorunu daha kötüye gitmeden doğrudan çözmek için daha iyi, daha yeşil ve daha hızlı inşa etmeliyiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu