Haber

Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali: Ayaklarınızı yerden kaldırın

Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali: Ayaklar yerden kesildi

SAMSUN – Samsun’un Bafra ilçesinde 5’incisi düzenlenen “Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali” renkli görüntülerle başladı. 5 gün sürecek şenlik için gelen vatandaşlar, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra kamp alanına yerleşti.

Festival süresince su sporları, dekatlon spor aktiviteleri, yamaç paraşütü, ödüllü bisiklet yarışması, dağcılık, yamaç paraşütü akrobasi, yelken kanat şampiyonaları, doğa yürüyüşleri, tandem ve sembol uçuşları, kaya tırmanışı gibi birçok aktivitenin gerçekleştirileceği festivalde, geceleri konserler olacak. Festivalin ilk gününde yamaç paraşütçüleri gökyüzünü şenlendirdi. Türkiye’nin çeşitli illerinden uçmak için gelen pilotlar Kapıkaya’ya hayran kaldı.

Bafra Delta Wing Club üyesi ve yarış hakemi Hüseyin Cezairli saksafonuyla kamp alanına neşe katarak, “Geçen yıl ve bu yıl 2. kez hedef müsabakası yapılacak. Burada konuşluyuz. Yarından itibaren hava faaliyetleri başlıyor. Örgüt vardı, doğamızı temiz tutalım diye havada uçarken tel vincimi çaldım” dedi.

Test uçuşu yapan yamaç paraşütçüleri Kapıkaya’nın doğasına hayran kaldı. Muğla Milas Ören Doğa Sporları Kulübü’nde yamaç paraşütü ve doğa sporları yapan Zaim Cemal Altay, “Ben tandem pilotuyum ve 2 kişi taşıma lisanslıyım. Burası çok güzel bir yer. İlk defa geliyorum. Harika bir yer.” . Ayrıca uçuyor, sadece yamaç paraşütü değil, her gün uçuyor. “Burası güzel. Festival bittikten sonra biraz daha kalıp eğleneceğimi düşünüyorum” dedi.

Yamaç Paraşütü Kapıkaya Festival Koordinatörü Reşat Korkmaz, “Yaklaşık 15 yıldır bu sporu yapıyorum. İyi ki bırakamıyoruz” dedi.

“Gazi Devlet Hastanesi’nde elektrikçi olarak çalışıyorum, ekip arkadaşlarımızla hobi olarak paraşüt sporu yapıyoruz. Geçen sene paraşüt kalkış alanından sorumluydum. Bölge pilotu olarak arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Uçuyorum. .Kapıkaya bölgesi hem doğayla iç içe hem de nehir manzarasıyla çok güzel bir manzaraya sahip.Paraşüt anlamında yelken bandı dediğimiz bu zirve sırtı çok güzel uzun uçuş sürelerine imkan veriyor. Buradan 2 saat, havanın güzel olduğu günlerde 3 saat, “Bu nedenle Karadeniz bölgesinin en önemli uçuş noktalarından biri diyoruz” dedi.

Çorum Osmancık’tan gelen Ali Karanoğlu, şunları söyledi:

“Güzel bir festival dediler, koşarak geldik. Uçmayı seviyoruz, nereye gidersek gidelim uçuyoruz. Yaklaşık 5 yıldır uçuyorum. Uçuş var dediler. Orası güzel bir yer çünkü orası. “

Serpil Kıran da, “İzmir Olympus Dağcılık ve Yamaç Paraşütü Grubu’na buradan katılıyorum. Bu bölgeye ilk kez gelip uçuyorum. Çok güzel, doğası muhteşem, sporları çok. Çok güzel. Burada yamaç paraşütü yapalım. Çatışma olur diye daha çok uçuş yaparız diye bir kaygı vardı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu