Haber

Netanyahu kara operasyonunu Tevrat’tan bir alıntıyla anlattı: İşaya’nın kehanetini göreceğiz

Hamas’ın 7 saldırısının ardından Gazze’de katliam yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun kara operasyonuna hazırlandığını söylerken Tevrat’tan alıntılar yaptı.

Gazze Şeridi’ne yönelik kara operasyonuna ilişkin basın açıklaması yapan Netanyahu, “Kara operasyonuna hazırlanıyoruz. Bunun ne zaman ve nasıl olacağı konusunda detay vermeyeceğim. Dikkate aldığımız değerlendirmeler hakkında detay vermeyeceğim. “Bu değerlendirmelerin çoğu İsrail kamuoyu tarafından bilinmiyor ve bu iyi bir şey.” söz konusu.

“İsrail’e yurt dışından silah geldiğini” ve bunu daha fazla silahlanmayla sürdüreceklerini vurgulayan Netanyahu, “Vatandaşları silah kullanmaya teşvik ediyoruz ama bunu kontrollü bir şekilde yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda İsraillilere seslenen Netanyahu, Tevrat’ın “İşaya” kitabında Hamas’a karşı “kehanet” göreceklerini iddia ederek, şöyle konuştu: “Şimdi tek bir amaç için bir araya gelmenin, harekete geçmenin zamanıdır. Zafere ulaşmak için hızla ilerleyin. Ortak gücümüzle haklılığımızı ve Yahudi halkını kanıtlayacağız.” Halkının ölümsüzlüğüne olan derin inancımızla, İşaya’nın Hamas’a karşı kehanetini göreceğiz: ‘Ülkenizde artık şiddet olmayacak, sınırlarınızda soygun ve yıkım olmayacak. Duvarlarınıza kurtuluş, kapılarınıza Övgü diyeceksiniz’ (İşaya 60:18). (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu