Yaşam

Doğal Gaz Kullanımının İklim Krizi Üzerinde Kömüre Göre Yüzde 274 Daha Kötü Etkisi Var

ABD Başkanı Biden’ın doğalgaz ihracatına ilişkin tutumu hükümetin iklim politikalarıyla uyumlu olmadığı için eleştiriliyor. Araştırmaya göre doğalgazın iklime kömürden yüzde 274 daha kötü etki yaptığı belirlendi. Detaylar içeriktedir. ?

Kaynak: bir

Araştırmalar, doğal gazın dünyaya kömürden daha zararlı olabileceğini ancak iki değerli avantajı olduğunu gösteriyor: “doğal” olması ve ABD hükümetinin koşulsuz desteği.

Cornell Üniversitesi’nden Robert Howarth’ın araştırmalarına göre doğalgaz, en iyi senaryoda bile iklim açısından kömürden yüzde 24 daha kötü.

Bunun nedeni, sondajdan nakliyeye kadar üretimin her aşamasında meydana gelen büyük ölçekli metan sızıntılarıdır. En kötü senaryoda, kirli tankerlerle uzun yolculuklarda kullanıldığında bu yakıt çevreye kömürden yüzde 274 daha zararlıdır.

Amerika Birleşik Devletleri, 2016’da başladıktan sonra dünyanın en büyük gaz ihracatçısı oldu.

Geçtiğimiz baharda Biden yönetimi, Alaska’dan gaz ihraç etmeye yönelik 39 milyar dolarlık bir projeyi onayladı. Geçtiğimiz ay Federal Enerji Düzenleme Komisyonu, Kuzeybatı Pasifik’te bir doğal gaz boru hattı tesisinin genişletilmesini onayladı.

Hem sanayi hem de yönetim, Ukrayna’yı işgal ettiğinden bu yana Rusya’dan gaz ithalatını kesmeye çalışan Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlamak için bu tür projelerin gerekli olduğunu ancak Avrupa’nın gaz ithalat tesislerine yaptığı harcamaların talebi aştığını savunuyor.

Bu durum, yönetimin dünyanın 1,5 dereceden fazla ısınmamasını sağlama yönündeki diğer hedefleriyle çelişiyor gibi görünüyor.

Amerika’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da iklim değişikliğinin önemli olduğu konusunda hemfikir ama bunu çözmenin Amerika’nın dünya sistemini kendi imajına göre şekillendirme becerisine bağlı olacağını düşünüyor.

Bu tür bir iklim politikasının sonucu, aslında gerçek bir iklim politikası olmamasıdır, çünkü iklim politikasının temel amacı emisyonları azaltmak olmalıdır.

Temiz enerji için yerel tedarik zincirlerini güçlendirmek mükemmel bir hedef olabilir, ancak ABD’nin büyük güç statüsünü korumak ile temiz enerjiyi genişletmek arasında çelişki içinde olduğu da bir gerçek.

Bakalım siz ne düşünüyorsunuz yorumlarda. ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu