Haber

75 depremzede öğrenci Bodrum’daki okullara kayıt oldu

KAHRAMANMARAŞ’ta meydana gelen depremin ardından bölgeden tahliye edilen 3 binden fazla depremzede Muğla’nın Bodrum ilçesine getirilirken, bugüne kadar depremden etkilenen 75 öğrenci ilçedeki okullara kaydını yaptırdı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye yardım için seferber oldu. 3 binden fazla depremzede Bodrum’a getirildi. Depremzedelerin çoğu otellere yerleştirildi. Bu kapsamda Bodrum’a gelen depremzedelerin eğitimden geri kalmaması için okullara öğrenci kayıtları başladı. Şimdiye kadar 75 depremden etkilenen öğrenci bölgedeki okullara kaydoldu. Kayıt yaptıran öğrenci sayısının artacağı belirtiliyor. Öte yandan bölgeye gönderilmek üzere Halk Eğitim Merkezi’nde çocuklara tulum dikilmeye başlandı.

‘KAYIT OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, gelen afetzedelerin çocuklarını sınıf sınıf kaydettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“İki aşamalı çalışıyoruz. Afet merkezine gelip çocuklarını beyan eden velilere ve otellerde kalan öğrencilere ulaşıyoruz ve kayıt oluyoruz. Ayrıca okullarımızda kayıt merkezlerimiz var, tüm okullarımız kayıt için açık.” Mağdur modülü açıldı o modül üzerinden çocuklarımızı kayıt ettiriyoruz Çocuk kitapları açısından bir sıkıntı yok Hayır Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığıyla her türlü kitap aktarılıyor Şimdiye kadar toplam 75 çocuk kayıt yaptırdı. Uyum merkezimizde okul öncesi eğitim alanı oluşturduk.Aileler burada ihtiyaçlarını alırken, oyun alanında çocuklar çocuk gelişimine uygun oyunlar oynuyorlar.Burada rehberlik ve araştırma merkezi oluşturduk.Ailelere psikososyal eğitimler veriliyor. rehber öğretmenlerimiz.Ayrıca bu ekibi otellere birebir yönlendiriyoruz.Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde daha çok çocuk tulumu üretiliyor.70 adet çocuk tulumu üretildi. n 3 gün. Çocuk tulumlarını deprem bölgesine teslim edeceğiz. Sınırlı da olsa çadır üreteceğiz. Takım yapılıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu